Bramborová musaka s pórkem a masem

Suroviny

pórek
1 ks
cibule
1 ks
tuk na pečení
brambory
0,5 kg
mleté maso
0,5 kg
paprika sladká
paprika pálivá
česnek
3-4 stroužky
sůl
pepř
petrželová nať
zakysaná smetana
1 ks
vejce
2 ks
hladká mouka
1 PL

Postup přípravy:

Na těstíčko: 1 kysaná smetana, 2 vejce, lžíce hladké mouky, sůl

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme. Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře.

Do zapékací mísy dáme vždy vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi – poslední vrstvou budou brambory. Takto naplněnou mísu dáme péci do trouby. Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme. Doporučuji při pečení občas stříknout na vrchní vrstvu brambor trošku vody, aby nevyschly.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist