Bosáky s houbami a tymiánem

Suroviny

syrové brambory
25 kg
vařené brambory
150 g
vejce
1 ks
hrubá mouka
300 g
sůl
cibule
1-2 ks
pepř (zrnka)
10 ks
bobkový list
2 ks
nové koření
5 ks
tymián
namočené houby
2 hrsti
hovězí vývar
2 dcl
smetana
0,4 dcl
hladká mouka
ocet

Postup přípravy:

Na bosáky: 1-1,25 kg syrových brambor, 150 g vařených brambor, 1 vejce, 300 g hrubé mouky, sůl

Omáčka: 1-2 cibule, 10 zrnek pepře, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, tymián, 2 hrsti předem namočených hub, 2 dcl hovězího nebo jiného vývaru, 0,4 dcl smetany, hladká mouka, ocet

Bosáky: syrové i vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl. Vytváříme kuličky a ty necháme 20 minut vařit ve vroucí vodě.

Houbová omáčka: na másle zpěníme cibuli, přidáme pepř, bobkový list, nové koření, tymián a houby. Asi minutku dusíme a zalejeme vývarem. Necháme chvíli provařit a zalejeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Dochutíme octem.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist