Boloňské špagety se sýrem

Suroviny

špagety
250 g
mleté maso
500 g
strouhaný sýr na posypání
olivový olej
1 PL
cibule
1 ks
nakrájená karotka
1/2 hrnku
česnek
3 stroužky
rajčatový protlak
1 PL
sůl
mletý pepř
sekaná rajčata
1/2 plechovky
bílé suché víno
1/2 hrnku

Postup přípravy:

1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a nakrájenou karotku, přidáme mleté maso a opékáme, až není maso růžové.

2. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, přidáme víno a sekaná rajčata i se šťávou a vaříme na mírném ohni za občasného zamíchání.

3. Špagety uvaříme podle návodu.

4. Boloňské maso podáváme na špagety a zdobíme strouhaným sýrem.

TIP:
Uvaříme-li si špagety s boloňským masem z dvojnásobné dávky, můžeme si část uložit v uzavřené krabici do lednice, kde nám spolehlivě vydrží týden.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2011 12:13| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist