Léto voní láskou, deštěm a jahodami

První polovina prázdnin je definitivně za námi a možná na někoho z vás padnul splín z blížícího se podzimu. Někdo se naopak závistivě těší z toho, že školou povinným skončí prázdniny a nastane zase čas otravného učení a povinností. A někdo s pohledem upřeným do neznáma nostalgicky vzpomíná na časy, kdy se jej prázdniny ještě týkaly.

Stejně jako já. Prázdniny obecně moc nemusím, protože jsou s nimi spojené starosti, co s dětmi, když je škola i školka zavřená, jestli klapne dovolená přesně podle našich představ, bez toho aniž by námi vybraná cestovka zkrachovala a pojištění proti úpadku spolu s ní, jestli zvládneme ta úmorná vedra a ještě horší bouřky s kroupami, které přicházejí hned po nich. Ovšem, když se zasním na lehátku pod rozkvetlým stromem a zavzpomínám na své vlastní prázdniny, brala bych je hned zpátky.

Já vím, člověk se nemá vracet do minulosti, měl by žít přítomností a přemýšlet nad budoucností, ale když ty dětské a hlavně „gymplácké“ prázdniny prostě voněly jinak. Láskou, deštěm, jahodami a večerními ohni, u kterých jsme se s partou kamarádů pravidelně scházeli. Pamatuji si jako dnes dny strávené na koupališti, které mělo k těm dnešním moderním setsakra daleko a večery u ohně, kde se popíjelo laciné víno tak, aby rodiče nevěděli a povídalo se o všem i o ničem.

Nostalgicky vzpomínám na letní lásky, které měly život jepičí a většina z nich nezvládla návrat do reality, natož snad několikasetkilometrové odloučení, ale vždycky se mezi nimi najde jedna, na kterou člověk zapomenout nechce… Jako dnes si vybavím prázdniny na táboře, kam jsme jezdili pravidelně celá parta jako instruktoři později jako vedoucí a kde jsme přes den drželi bobříky a blbli s dětmi a večer se scházeli a u kytary zpívali a povídali si o životě i snech, které máme. A právě tam se objevil kluk, který měl všech pět P. Co na tom, že šlo o letitého kamaráda? Co na tom, že jsme se znali věčnost a věděli jsme o sobě úplně všechno? Tu jednu horkou srpnovou noc, kdy obloha zářila padajícími hvězdami se zažehnul ohňostroj i v nás. Kamarádství skončilo a začala další kouzelná kapitola, na kterou oba dodnes rádi vzpomínáme.

Ne, nebojte se neskončím kýčovitým:…a vzali jsme se a dnes máme dvě děti a jsme nejšťastnější pár pod sluncem. Máme každý svou rodinu a kdesi v dálce člověka, na kterého se můžeme spolehnout a zavolat mu kdykoliv a v kteroukoliv denní nebo noční dobu.

A jaké byly vaše NEJ prázdniny? A vybavíte si ještě dnes jejich vůni?

1.8.2012 9:00

Další testy kosmetiky

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist