Zlatá mládež už i u nás?

Jsem zase bohatší o jednu velmi cennou zkušenost. Měla jsem to štěstí či čest – jak chcete – setkat se s příslušnicí tak zvané „zlaté mládeže“. Zcela mylně jsem žila v přesvědčení, že je to jen výmysl amerických magnátů a zbohatlíků. Zlatá mládež je u nás velký fenomén, i když teprve v plenkách.

Slečna, která mě jí provedla, říkejme jí třeba Katka, je dcerou podnikatele v potravinách a finanční poradkyně. Rodiče na svou dceru nemají čas kvůli svému velkému zaneprázdnění, a tak jí jeho nedostatek kompenzují penězi. Katka si nestěžuje, chodí do třetího ročníku soukromého gymnázia. Když se jí zrovna nechce do školy, domluví se s ostatními a vyrazí na nějaký výlet, na nákupy nebo za zábavou.

Netají se s tím, že víkend co víkend objíždějí s kamarády luxusní bary a podniky, kde se baví do časných ranních hodin. Na útratu, kterou jsou tam schopni nechat za jeden večer, vyděláváme my ostatní i půl měsíce. Občas se neštítí ani nějaké té taneční drogy, tráva je samozřejmostí. Zábava musí být.

Chovají se, jako by jim patřil svět, průšvihy za ně smáznou nebo zaplatí rodiče, starosti s tím, co budou dělat po škole, nemají. Peněz je dost, tak proč by se stresovali. Vědí, že když je potřeba, mohou sáhnout do kapsy rodičů.

Ideální den je pro ně ten, kdy se mohou bavit, utrácet peníze za nové oblečení, boty, které má Katka ke každému oblečení jiné, za parfémy a šperky. Přicházejí na VIP večírky a připadají si jako hvězdy. Myslí si, že jim svět leží u nohou.

Výjimka potvrzuje pravidlo, a tak se mezi nimi najdou i tací, kteří hodlají dát svému životu smysl, kteří ho nechtějí promrhat v nicnedělání a lítání po diskotékách, nebo techno party, ale není jich moc.

Každý z nás asi alespoň jednou zatoužil třeba jen na hodinku být bohatý, užívat si života a nemuset se ohlížet na každou korunu. Ale co dál? Kde je nějaký smysl života, touha něco dokázat sám, bez věčné pomoci rodičů? Co říkáte na tenhle způsob života?

5.9.2012 12:00

Další testy kosmetiky

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist