Bílé fazole na kyselo s vínem

Suroviny

bílé fazole
400 g
mrkev
100 g
petržel
100 g
celer
100 g
cibule
2 ks
česnek
3 stroužky
bobkový list
4 ks
brambory
1 ks
tymián
1 snítka
máslo
20 g
mletý pepř,sůl
víno nebo jablečný ocet
olej na smažení
vejce
4 ks

Postup přípravy:

Opláchnuté bílé fazole necháme 24 hodin namočené, poté dáme pozvolna vařit s očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninou, bobkovým listem a tymiánem. Až budou fazole téměř měkké, nastrouháme do nich bramboru, která nám vše pěkně zahustí a povaříme alespoň 5 minut. Na závěr zjemníme máslem, ochutíme pepřem, solí a octem. 

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme v oleji dozlatova, vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku a ozdobíme. Podáváme se sázeným vejcem.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist