Běloruská kopýtka

Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme, vymačkáme a smícháme s hladkou moukou, solí a sodou. Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 0,5 cm a vykrajujeme obdélníčky velikosti asi 2×3 cm, které opékáme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.  Můžeme je jíst hned po opečení...

Diskuze

10 komentářů

    x
    xxkouckaxx

    Běloruská kopýtka – no ten název je tedy opravdu originální

    x
    xxkouckaxx

    vypadá to jako obměna klasických bramborových knedlíků

    k
    krockovapavla

    Velmi zajímavý název, ale jídlo nic moc teda.

    z
    Zuzana2403

    A nebude se to těsto lepit na vál?

    j
    jijina

    recept neznám, nikdy jsem s jedlou sodou bramborové placičky nedělala

    a
    aknela11

    kopýtka – skvělý název – recept mne zaujal – vyzkouším

    x
    xxkouckaxx

    ten název nějak nechápu – já čekala nějaké prasečí nožky a ono jsou to placičky !

    x
    xxkouckaxx

    ten název nějak nechápu – já čekala nějaké prasečí nožky a ono jsou to placičky !

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist