Běloruská kopýtka
Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme, vymačkáme a smícháme s hladkou moukou, solí a sodou. Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 0,5 cm a vykrajujeme obdélníčky velikosti asi 2×3 cm, které opékáme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova. Můžeme je jíst hned po opečení...
Běloruská kopýtka – no ten název je tedy opravdu originální
vypadá to jako obměna klasických bramborových knedlíků
Velmi zajímavý název, ale jídlo nic moc teda.
A nebude se to těsto lepit na vál?
recept neznám, nikdy jsem s jedlou sodou bramborové placičky nedělala
kopýtka – skvělý název – recept mne zaujal – vyzkouším
ten název nějak nechápu – já čekala nějaké prasečí nožky a ono jsou to placičky !
ten název nějak nechápu – já čekala nějaké prasečí nožky a ono jsou to placičky !