Bebe nebe

Suroviny

kakaových BEBE sušenek
2 x 130 g
rozpuštěného másla
30 g
mléka (polotučné)
1 dcl
hrudkovitý tvaroh
250 g
krystalového cukru
3 PL
vanilkového cukru
1 ks
smetany ke šlehání
2 dcl
cukru
2 PL
stužovače do šlehačky
1 ks
mléka
7 dcl
vanilkového pudinku
2 ks
másla
100 g
smetany na šlehání
0,5 l
hořká čokoláda

Postup přípravy:

Korpus 1 díl: 2x130g kakaových BEBE sušenek, 30 g rozpuštěného másla, 1 dl mléka (polotučné)

Korpus 2 díl: 2x130g světlých BEBE sušenek, 30 g rozpuštěného másla, 1 dl mléka (polotučné)

Tvarohová vrstva: 250 g hrudkovitý tvaroh + 4PL kr. cukru,1 sáček vanilkového cukru (20g), 2 dl smetany na šlehaní + 1 PL cukru, 1 malý sáček stužovače do šlehačky

Vanilková vrstva: 7 dl mléka, 2 sáčky vanilkového pudingu, 6 PL kr. cukru, 100 g másla + 2 PL cukru

Poslední vrstva: 0,5 L smetany na šlehaní, 1 malý sáček stužovače do šlehačky, 3 PL kr.cukru

Ozdobení: Hořká čokoláda

1. poschodí nebíčka:
Bebekeksy postrouháme, přidáme máslo. Máslo nám na první pohled velmi nepomůže, ale je důležité kvůli pečení. Přidáme 1 dl mléka a vypracujeme těsto, které bude mít konzistenci plastelíny. Toto těsto natlačíme do formy na pečení – ješte nepečeme.
Zopakujeme s druhým dílem ze světlých bebekeksů, a až teď dáme na 10 minut do trouby na 200 stupňů. Upečeme si tak naráz jeden dvojbarebný korpus. Když ho vytáhneme z trouby, propícháme párátkem, aby rychleji vychladl. Necháme úplně vychladnout.
2. poschodí nebíčka:
Tvaroh vymícháme s 4 PL cukru a se sáčkem vanilkového cukru. Smetanu začneme šlehat i s cukrem a po minutě šlehání přidáme stužovač. Připravíme si šlehačku, kterou potom jemně zamícháme do tvarohu a přidáme na vychladnutý korpus. ŠUP DO LEDNIČKY!
3. poschodí nebíčka:
Připravíme hustější puding s cukrem. 2 sáčky jsou na 1 litr mléka, ale my máme jen 7 dl, puding bude hustější. Puding dáme vychladit. Nejlepší spolu s hrncem do studené vody. Máslo vymícháme s cukrem a ponorným mixérem důkladně zamícháme do pudingu, který následně dáme jako další poschodí našeho dortu. ŠUP DO LEDNIČKY!
4. poschodí nebíčka:
Ze smetany a cukru připravíme šlehačku. Po zhruba minutě šlehání přidáme stužovač a připravíme šlehačku – pozor, nepřešlehat na máslo :-). Přidáme jako poslední vrstvu na náš dort.
Dozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.5.2014 11:29| autor: Klarca7

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist