556589c2c4ca0.jpg

Tak třeba do spousty cukroví temně rudé barvy se přidává karmín – barvivo, jež se získává vysušením hmyzu červce nopálového. Produkt je to sice zcela přírodní, ale ne až tak vhodný pro vegetariána. Banány se zase stříkají pesticidy, které mohou obsahovat stopy měkkýšů. Jakým produktům by se vegetariáni měli v restauracích raději vyvarovat, pokud chtějí mít stoprocentní jistotu, že nekonzumují žádné maso?

. Zdroj: archiv redakce

1 / 13

Tak třeba do spousty cukroví temně rudé barvy se přidává karmín – barvivo, jež se získává vysušením hmyzu červce nopálového. Produkt je to sice zcela přírodní, ale ne až tak vhodný pro vegetariána. Banány se zase stříkají pesticidy, které mohou obsahovat stopy měkkýšů. Jakým produktům by se vegetariáni měli v restauracích raději vyvarovat, pokud chtějí mít stoprocentní jistotu, že nekonzumují žádné maso?

. Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist