Baklažány plněné mletým masem a se slaninou

Suroviny

baklažán

4 ks

mleté vepřové maso

250 g

strouhanka

60 g

slanina

1 plátek

česnek

1 stroužek

olej

1 PL

sůl, mletý pepř

dle chuti

petrželka

dle chuti

Postup přípravy:

Z opláchnutých baklažánů odkrojíme konce se stopkami a ostrým nožem vyjmeme část dužiny. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme maso, drobně nakrájenou slaninu a podusíme 10 minut. Do směsi vmícháme jemně pokrájenou dužinu baklažánů, mletý pepř, sůl a nasekanou petrželku. Směsí naplníme baklažány, posypeme je strouhankou a upečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C) za občasného podlévání horkou vodou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.6.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist