Baklažány plněné mletým masem a se slaninou

Suroviny

baklažán

4 ks

mleté vepřové maso

250 g

strouhanka

60 g

slanina

1 plátek

česnek

1 stroužek

olej

1 PL

sůl, mletý pepř

dle chuti

petrželka

dle chuti

Postup přípravy:

Z opláchnutých baklažánů odkrojíme konce se stopkami a ostrým nožem vyjmeme část dužiny. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme maso, drobně nakrájenou slaninu a podusíme 10 minut. Do směsi vmícháme jemně pokrájenou dužinu baklažánů, mletý pepř, sůl a nasekanou petrželku. Směsí naplníme baklažány, posypeme je strouhankou a upečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C) za občasného podlévání horkou vodou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.6.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist