Baby párky v křehkém těstíčku

Suroviny

hladké mouky

200 g

kypřícího prášku do pečiva

1/2 ČL

cukru

1/2 ČL

soli

1/2 ČL

másla

125 g

vejce

1 ks

tuk na potření pečícího papíru

hladká mouka na vyválení těsta

ostrého kečupu

240 ml

oregána

1 ČL

mletého bílého pepře

1 špetka

nakrájené papriky

2 PL

nakrájené cibulové natě

2 PL

baby párků

20 ks

trocha vody

žloutku z malého vejce

1/2 ks

sezamových semínek

2 ČL

Postup přípravy:

Těsto: 200 g hladké mouky, ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva, ½ lžičky cukru, ½ lžičky soli, 125 g másla, 1 vejce, tuk na potření pečícího papíru, hladká mouka na vyválení těsta

Studená omáčka: 240 ml ostrého kečupu, 1 malý stroužek česneku, sůl, 1 lžička oregana, špetka mletého bílého pepře, 2 lžíce, 2 lžičky nakrájené cibulové natě

Mimo to: 20 baby párků, trocha vody, ½ žloutku z malého vejce, 2 lžičky sezamových semínek

Mouku prosejeme na vál spolu s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme cukr a sůl. Tuk nastrouháme na vločky, přidáme jej k mouce a nakonec k surovinám rozklepneme vejce. Vypracujeme těsto a uhněteme z něj kouli. Těsto zabalíme do navlhčené utěrky a necháme v chladničce 1 hodinu odpočinout.

Kečup vlijeme do misky. Česnek prolisujeme do kečupu, osolíme, přisypeme papriku a nať z cibule. Směs přendáme do mističky, ve které je budeme servírovat, a necháme v chladničce rozležet a vychladit.

Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme jej trochou tuku. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vál posypeme hladkou moukou a odpočinuté těsto na něm rozválíme do obdélníku a tloušťky asi 2 mm. Z těsta si připravíme dvacet čtverečků, jejichž velikost bude přibližně o 15 mm větší než velikost baby párečků. Ze zbylého těsta si nakrájíme nebo nastříháme dlouhé, cca 4 mm široké proužky. Párky z každé strany křížem nařízneme do hloubky asi 6 mm. Balíme je po jednom do připravených čtverečků a pomocí proužků z těsta je převážeme.

Žloutek rozšleháme s trochou vody a vršky těsta jim potřeme. Místa potřená žloutkem zasypeme sezamovými semínky. Takto zavinuté párečky vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 – 25 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist