Baby párky v křehkém těstíčku

Suroviny

hladké mouky
200 g
kypřícího prášku do pečiva
1/2 ČL
cukru
1/2 ČL
soli
1/2 ČL
másla
125 g
vejce
1 ks
tuk na potření pečícího papíru
hladká mouka na vyválení těsta
ostrého kečupu
240 ml
oregána
1 ČL
mletého bílého pepře
1 špetka
nakrájené papriky
2 PL
nakrájené cibulové natě
2 PL
baby párků
20 ks
trocha vody
žloutku z malého vejce
1/2 ks
sezamových semínek
2 ČL

Postup přípravy:

Těsto: 200 g hladké mouky, ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva, ½ lžičky cukru, ½ lžičky soli, 125 g másla, 1 vejce, tuk na potření pečícího papíru, hladká mouka na vyválení těsta

Studená omáčka: 240 ml ostrého kečupu, 1 malý stroužek česneku, sůl, 1 lžička oregana, špetka mletého bílého pepře, 2 lžíce, 2 lžičky nakrájené cibulové natě

Mimo to: 20 baby párků, trocha vody, ½ žloutku z malého vejce, 2 lžičky sezamových semínek

Mouku prosejeme na vál spolu s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme cukr a sůl. Tuk nastrouháme na vločky, přidáme jej k mouce a nakonec k surovinám rozklepneme vejce. Vypracujeme těsto a uhněteme z něj kouli. Těsto zabalíme do navlhčené utěrky a necháme v chladničce 1 hodinu odpočinout.

Kečup vlijeme do misky. Česnek prolisujeme do kečupu, osolíme, přisypeme papriku a nať z cibule. Směs přendáme do mističky, ve které je budeme servírovat, a necháme v chladničce rozležet a vychladit.

Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme jej trochou tuku. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vál posypeme hladkou moukou a odpočinuté těsto na něm rozválíme do obdélníku a tloušťky asi 2 mm. Z těsta si připravíme dvacet čtverečků, jejichž velikost bude přibližně o 15 mm větší než velikost baby párečků. Ze zbylého těsta si nakrájíme nebo nastříháme dlouhé, cca 4 mm široké proužky. Párky z každé strany křížem nařízneme do hloubky asi 6 mm. Balíme je po jednom do připravených čtverečků a pomocí proužků z těsta je převážeme.

Žloutek rozšleháme s trochou vody a vršky těsta jim potřeme. Místa potřená žloutkem zasypeme sezamovými semínky. Takto zavinuté párečky vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 – 25 minut.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist