Babiččiny koláčky s náplní a drobenkou

Suroviny

hladká mouka
560 g
droždí
1 kostka
olej
200 ml
žloutky
4 ks
cukr
5 ČL
mléko
1/2 l
sůl
špetka
hera
50 g
cukr moučka
60 g
tvaroh, povidla, mák

Postup přípravy:

Z 200 ml teplého mléka, droždí, cukru a trochy mouky, připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, žloutky, olej a vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, do kterého postupně přiléváme mléko tak, až je těsto vláčné, vše dobře propracujeme. Poté necháme 5 minut odležet. /mezitím si připravíme nádivku makovou, povidlovou, tvarohovou.. a drobenku – z 50 g hery, 60 g cukru moučka a 60 g hladké mouky/.

Na pomoučený vál vykrajujeme z těsta malou lžičkou kousky, které roztáhneme a plníme libovolnou náplní. Náplň zabalíme do těsta a pokládáme na plech na pečící papír obráceně, aby se nám koláčky nerozevřely.

Koláčky potřeme rozmíchaným vejcem, posypeme drobenkou. Dáme péct do předem vyhřáté trouby do zlatova. /180 C, asi 15-20 minut /

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.6.2011 1:52| autor: andreacool

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist