Arašídová polévka se zeleninou

Suroviny

bílý pepř mletý
sůl
cibule
2 ks
paprika
1 ks
rajčata loupaná
mrkev, nebo sladká brambora
3 ks
česnek
3 stroužky
arašídové máslo

Postup přípravy:

1. Rozpálíme asi 3 – 4 lžíce oleje a zpěníme najemno nakrájenou cibulku s česnekem, až začne hnědnout.

2. K cibulce přidáme rajčata i se šťávou a prohřejeme cca 3 minuty, zalijeme vodou (cca 1 litr vody) a přidáme pepř, chilli a mrkev nakrájenou na malé kostičky.

3. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 – 10 minut, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a vaříme cca 15 – 20 minut až je všechna zelenina hezky měkká.

4. Polévku po částech rozmixujeme v kuchyňském robotu a vrátíme zpět do hrnce, přidáme arašídové máslo a za stálého míchání prohřejeme až se úplně rozpustí, už nevaříme, osolíme a naředíme dle chuti.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.11.2010 11:54| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist