Angreštový kompot
Opraný angrešt zbavíme okvětí a stopek a propícháme vidličkou. Zalijeme ho vodou rozmíchanou s cukrem a ponecháme 24 hodin, aby se prosladil. Pak angrešt děrovanou naběračkou z vody vyjmeme, narovnáme do dobře vymytých sklenic, zalijeme cukerným roztokem, sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme při 85 °C 20-30 minut.
Angrešt po proslazení jen v cukerném roztoku krátce povaříme – tohle neznám !
je dobrý chutná nám moc
já dávám cukr do sklenice , nasypu ovoce a zaliji vodou
Zajímavý recept s agreštem. Díky za něj. určitě vyzkouším.
No toto mi popravdě vůbec nechutná, takže nedoporučuji.
Super recept na angreštový kompot.
miluji je dobrý proti teplotě
zajímavý recept ! my jej zavařujeme přímo bez naslazování
zavařuji úplně stejně. Je to náš oblíbený kompot.