Americký čokoládový koláč s vanilkou

Suroviny

cukr moučka
200 g
hladká mouka
175 g
kakao
75 g
soda
2 ČL
prášek do pečiva
1 ČL
sůl
1 ČL
vejce
2 ks
podmáslí
250 ml
černá káva
250 ml
olej
125 ml
vanilkový extrakt
1 ČL

Postup přípravy:

Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme a vysypeme malý pekáček nebo použijeme pergamenový papír, aby se těsto nelepilo. Na klasický český obdélníkový plech je vhodné použít dvojitou dávku těsta. 

Ve větší míse smícháme cukr, mouku, kakao, sodu, prášek do pečiva a sůl. Přidáme vejce, podmásli, kávu (u instantní kávy použijeme 2 lžičky kávy na 1 hrnek), olej, vanilku a mícháme elektrickým mixérem zhruba 2 minuty. Těsto bude řídké! Vlijeme do připraveného pekáčku. Pečeme zhruba 35-40 minut nebo až do doby, kdy se při testu párátkem těsto nelepí.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist