562e21a232a21.jpg

Jáhly nejsou pravděpodobně tou nejběžnější surovinou v naší spíži. Jsou ale cennou potravinou, kterou oceníš především v zimě – jáhly totiž skvěle prohřejí organismus. Navíc jsou zásaditého charakteru, což je poměrně ojedinělé. Jahelná kaše je ideálním pokrmem pro líné víkendové snídaně. Jáhly se totiž musí poměrně dlouho vařit a občas při vaření pohlídat – rychle se z nich vypaří voda. Poté, co jáhly zaliješ, nastav si kuchyňský budíček na 35 až 45 minut. Univerzální recept neexistuje, ale čím déle budeš jáhly vařit, tím jemnější kaše bude. Nasekané mandle, skořice a med už jsou tím posledním, co chybí téhle lahůdce k dokonalosti!

. Zdroj: archiv redakce

4 / 7

Jáhly nejsou pravděpodobně tou nejběžnější surovinou v naší spíži. Jsou ale cennou potravinou, kterou oceníš především v zimě – jáhly totiž skvěle prohřejí organismus. Navíc jsou zásaditého charakteru, což je poměrně ojedinělé. Jahelná kaše je ideálním pokrmem pro líné víkendové snídaně. Jáhly se totiž musí poměrně dlouho vařit a občas při vaření pohlídat – rychle se z nich vypaří voda. Poté, co jáhly zaliješ, nastav si kuchyňský budíček na 35 až 45 minut. Univerzální recept neexistuje, ale čím déle budeš jáhly vařit, tím jemnější kaše bude. Nasekané mandle, skořice a med už jsou tím posledním, co chybí téhle lahůdce k dokonalosti!

. Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist