Vánoční kachna s nádivkou

Suroviny

menší kachna
2 ks
sůl
pepř
rozmarýn
drcený jalovec
divoké koření
rohlík
1 ks
vejce
2 ks
pečené kaštany
50 g
žampiony
50 g
cibule
20 g
máslo
20 g
sušené ovoce
petrželka
perníkové koření

Postup přípravy:

Na nádivku: 1 rohlík, 2 vejce, 50g pečených kaštanů, 50g žampiónů, 20g cibulky, 20g másla, můžeme přidat i sušené ovoce.

sůl, pepř, petrželka, perníkové koření

1. Rohlík nakrájený na kostičky si v misce smícháme s vejcem, kaštany a na másle orestovanou cibulkou, okořeníme a necháme odležet 10-15 minut.

2. Kachní stehna očistíme a zbavíme vrchní kosti, získáme tak prostor na plnění nádivkou, okořeníme a plníme. Dobře uzavřeme a zabalíme do alobalu.

3. Takto připravená stehna vložíme do hrnce s kachním sádlem ochuceným kořením a bylinkami necháme mírně táhnout 110 C 4-5 hodin. Poté jednotlivá stehna vybalíme a v troube při vyšší teplotě zapečeme do zlatova.

4. Kůži na prsou nakrájíme na male kostičky, snažíme se nekrájet do masa ale pouze do kůže. Dobře okořeníme solí, pepřem, jalovcem a rozmarýnem.

5. Pečeme pomalu nejdříve na kůži a snažíme se, aby kůže byla opravdu vypečená a křupavá. Prsa by po upečení měla zůstat růžová jinak jsou suchá a tvrdá.

6. Takto upravenou kachnu na dva způsoby podáváme a červeným zelím a pomerančovou omáčkou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.12.2010 7:13| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist