Slaninové dalamánky

Suroviny

hladké mouky
500 g
droždí
30 g
vody
250 ml
cukru
1 ČL
soli
1 ČL
vejce
1 ks
anglické slaniny
100 g
strouhaného eidamu
100 g
loupaných sekaných mandlí
50 g

Postup přípravy:

Z trošky vlažné vody, cukru a droždí si připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku a smícháme se solí. Přidáme vykynutý kvásek, vejce, strouhaný sýr, mandle a slaninu pokrájenou na kostičky. Zbylou vlažnou vodou zaděláme těsto, které necháme pod utěrkou hodinu kynout. Po vykynutí těsto na vále znovu propracujeme a tvoříme dalamánky. Na povrchu je potřeme vodou, poprášíme hladkou moukou a nařízneme do kříže. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve středně teplé troubě.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.7.2013 3:07| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist