Studená pórková polévka se smetanou

Suroviny

bílá část pórku
450 g
brambory
1 kg
kuřecí vývar
150 dcl
máslo
3 PL
sladká smetana
250 ml
cibule
1 ks
bílý pepř
1 špetka
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Bílé části pórku nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na drobno. Ve větším hrnci na rozpuštěném másle zprudka osmahneme pórek s cibulí. Měkký pórek zalijeme vývarem, polévkový základ přivedeme k varu, přidáme do něj na kostičky nakrájené, oloupané brambory a vaříme tak dlouho, dokud brambory nezměknou. Mírně prochladlou polévku rozmixujeme, necháme v lednici důkladně vychladit. Vychlazenou polévku podle chuti okořeníme pepřem a dochutíme solí, nakonec vmícháme smetanu. Jednotlivé porce servírujeme ozdobené osmahnutými kolečky pórku nebo pažitkou.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.1.2015 8:09| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist