Krémová pórková polévka

Suroviny

velký pórek
1 ks
brambory
2-3 ks
máslo
2 PL
sůl, pepř
muškátový oříšek
čerství tymián
1 hrst
žloutek
1 ks
smetana
0,5 hrnku
zelená petrželka
opečené kostičky rohlíku

Postup přípravy:

1. Očištěný pórek nakrájíme na kolečky, oloupané brambory na kostičky.

2. V hrnci zahřejeme máslo a pórek s bramborami na něm krátce opečeme.

3. Zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme tymián a vaříme 20 minut.

4. Odstavíme a obsah hrnce dohladka rozmixujeme.

5. Ve smetaně rozkvedláme žloutek a toto vmícháme do rozmixované polévky.

5. Přistrouhneme kousek muškátového oříšku, za občasného zamíchání znovu přivedeme k varu a odstavíme.

6. Na talíři polévku posypeme posekanou zelenou petrželkou a ozdobíme opečeným rohlíkem nebo toustem.

Hodnocení

5  Hodnoceno: 1x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.11.2010 11:48| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist