Chřestová polévka s rajčaty

Suroviny

chřest
500 g
smetana
125 ml
máslo
3 PL
cukr
1/2 KL
rajčata
2 ks
citrónová šťáva
1 PL
sůl, pepř
1 špetka

Postup přípravy:

1. Chřest omyjeme a oloupeme. Slupky vložíme do litru vařící osolené vody a 15 minut vaříme.

1. Vývar scedíme. Chřest nakrájíme na kousky a osmažíme na másle. Posypeme cukrem, zalijeme vývarem a smetanou a vaříme asi 20 minut.

3. Rajčata spaříme, oloupeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Hlavičky chřestu vyjmeme z vývaru, zbylý chřest rozmixujeme.

4. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Polévku rozdělíme na talíře, do každé porce vložíme několik chřestových hlaviček a kousky rajčat.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.11.2010 3:57| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist