Domácí kysané zelí ve sklenicích

Suroviny

nastrouhané zelí
20 kg
sůl
300 g
jemně nasekaná cibule
250 g
koprové semínko
1 ks
kmín
1 balení

Postup přípravy:

Připravíme si co největší nádobu, v níž budeme zelí šlapat či šťouchat, postupně vkládáme zelí, posypeme cibulí, průběžně solíme a přisypáváme kmín a koprové semínko, promícháme. Když jsme spotřebovali všechny suroviny můžeme šlapat či šťouchat pěstmi, ale šlapáním to jde lépe, šlapeme, dokud zelí nepustí dostatečné množství tekutiny, i při šlapání občas promícháme. Pak už jen plníme do vymytých sklenic, ve sklenicích upěchujeme cca 5 cm pod okraj a nad zelím by měla být šťáva. Uzavřeme víčky, ne úplně nadoraz! a postavíme na plech do teplé místnosti, zelí bude kvasit cca 5-6 týdnů, zprvu bude ze sklenic unikat šťáva. Když přestane šťáva vytékat, víčka dotáhneme, přemístíme do chladu a takto zelí vydrží celý rok až do další várky.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.11.2014 8:08| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist