Vareniky

Suroviny

polohrubá mouka
0,5 kg
droždí
0,5 kostky
voda
sůl
cukr
hovězí maso
rýže
1
cibule
2 ks
pepř

Postup přípravy:

Těsto:0,5 kg polohrubé mouky, půl kostky droždí, teplá voda, trochu soli a cukru 

Náplň: uvařené a umleté hovězí maso – přední, 1 pytlík uvařené rýže, 2 velké cibule osmažené na troše oleje, 
sůl, pepř

Zpracujeme kynuté těsto po vykynutí, rozválíme na asi 1 cm tloušťky, vykrájíme větší kolečka, suroviny na náplň smícháme, dáváme na kolečka, přeložíme a stáčíme k sobě vzniknou nám půlměsíčky. Házíme do vařící vody a vaříme podle velikosti 8-10 minut.

Vyndáme, propícháme, promastíme, aby se neslepily. Podáváme s kečupem, kysanou smetanou nebo s tím co máme rádi. My je máme rádi když vychladnou, osmažené na oleji dozlatova, jsou krásně křupavé.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.7.2011 10:26| autor: ladouch

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist