Minutkový hovězí steak

Suroviny

svíčková nebo roštěnec
1 kg
olivový olej
10 PL
sůl a pepř
1 špetka
brambory
1/2 kg

Postup přípravy:

Z masa nakrájíme 4 porce po 250 g, maso opepříme zakápneme olejem a necháme v lednici odležet (ideální doba je 24 hodin). Steaky opékáme na pánvi s vysokým dnem, pánev nejprve rozpálíme, až pak vložíme steaky, které jsou pokapané olejem, jiný olej nepřiléváme. Opékáme z každé strany 3-4 minuty maso se rychle zatáhne a steak zůstane šťavnatý. Nakonec opečené maso osolíme, necháme 5 minut odpočinout mimo zdroj tepla. Nyní můžeme steaky servírovat, podáváme například s hranolkami a různými dresinky nebo omáčkami a to jak teplými, tak studenými.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 37x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.12.2014 8:14| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist