Horalská svíčková

Suroviny

hovězí maso
800 g
slanina
30 g
máslo
3 PL
cibule
1 ks
kořenová zelenina
100 g
hladká mouka
3 PL
sterilovaná okurka
3 ks
plnotučná hořčice
1 PL
citron
1/2
smetana
200 ml
divoké koření
sůl
voda

Postup přípravy:

Váleček hovězího masa opláchneme, prošpikujeme nudličkami slaniny a očištěnou omytou a na kousky nakrájenou zeleninou a povrch ovážeme režnou nití.

Na másle osmahneme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme divoké koření a maso v základu krátce opečeme. Osolíme, zalijeme vodou a v troubě pod poklicí pečeme za občasného podlévání doměkka.

Maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou promíchanou ve smetaně. Vaříme za stálého míchání, přidáme hořčici, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu.

Omáčku přecedíme, dosolíme, přidáme zbylou zeleninu a nakrájené sterilované okurky. Nakonec vrátíme naporcované maso.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.7.2011 4:45| autor: MARCURKA

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist