Dušené hovězí s mrkví a fazolemi

Suroviny

hladká mouka
1/2 hrnku
sladká paprika
1 KL
sůl
1 KL
pálivá paprika
1 špetka
olej
4 PL
hovězí maso
1 kg
mrkev
3 ks
cibule
2 ks
rajský protlak
2 PL
hovězí vývar
1/2 l
tymián
bílé fazole
2 plechovky

Postup přípravy:

1. V míse promícháme hladkou mouku, obě papriky a sůl. Na kostky rozkrájené hovězí ve směsi obalíme a orestujeme na oleji, dokud se maso nezatáhne a nezhnědne.

2. Omyjeme a oškrábeme mrkev a rozkrájíme ji na špalíky. Oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli.

3. Vyjmeme maso z hrnce a na zbylém tuku orestujeme cibuli. Přidáme na špalíky nakrájenou mrkev, rajský protlak, okořeníme tymiánem, podlijeme vývarem nebo vodou, do které přidáme bujonovou kostku. Osmahlé maso vrátíme do hrnce a dusíme asi hodinu. Průběžně podléváme vodou.

4. Do podušeného masa vmícháme slité bílé fazole a prohřejeme ještě asi 10 minut.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.11.2010 11:52| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist