Zapečené kuřecí maso se sýrem a špenátem

Suroviny

čerstvých špenátových listů
300 g
hladké mouky
40 g
másla
40 g
mléka
400 ml
olivového oleje
5 ČL
cibule
1 ks
umletého kuřecího masa
400 g
česneku
4 stroužky
rajčat
400 g
ementálu
250 g
čerstvé bazalky
1 hrst
sůl
dle chuti
mletý černý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Listy špenátu vypereme, necháme odkapat, spaříme je vařící vodou a nakrájíme nadrobno. Mouku zpěníme na másle, zalejeme ji studeným mlékem, důkladně rozmícháme a povaříme, až vznikne hustá jemná omáčka. Podle chuti ji osolíme a okořeníme. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno a mleté maso na ní prudce opečeme. Přidáme utřené stroužky česneku a oloupaná drobně nakrájená rajčata. Směs dusíme tak dlouho, dokud se tekutina téměř neodpaří. Potom ji osolíme, okořeníme, vmícháme čerstvou bazalku a nasypeme do zapékací mísy, kterou jsme předtím důkladně vytřeli olejem. Nákyp posypeme částí jemně nastrouhaného sýra, pokryjeme vrstvou nasekaného špenátu, který osolíme, okořeníme a znovu posypeme strouhaným sýrem. Nakonec všechno zalejeme připravenou omáčkou, posypeme zbytkem sýra a v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut zvolna zapékáme.

Hotový nákyp z kuřecího masa doplníme čerstvou zeleninou a můžeme podávat například s vařenými brambory nebo s čerstvým pečivem.

Hodnocení

5  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.7.2016 12:23

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist