Zapečená brokolice v bešamelu se sýrem

Suroviny

brokolice (celá)
1 ks
hladká mouka
máslo
olej
mléko
vejce
2 ks
sůl
muškátový oříšek
tvrdý sýr

Postup přípravy:

Brokolici předvaříme nikoliv rozvaříme :-). Vaříme ji do změknutí. Mezi tím než se brokolice uvaří, si připravíme bešamel. Rozpustíme trochu másla s olejem a lehce opražíme hladkou mouku. Zalejeme to mlékem, aby to bylo tekuté a přidáme vejce. Osolíme a přidáme muškátový oříšek nebo květ. Je to velice aromatické koření tak opatrně s ním.

Brokolici naklademe do zapékací mísy zalejeme bešamelem a dáme péct na 200 stupňů. Těsně před koncem pečení ještě posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Podáváme s vařenými bramborami.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.6.2011 3:55

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist