Šošovica po furmansku

Suroviny

čočka
410 g
cibule
5-7 ks
uzený bůček
150 g
máslo
2,5 PL
špecle
220 g
olej
0,5 dcl
párek
3 ks
sůl, mleté černé koření, petrželová nať
ocet

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Šošovicu opláchneme a namočíme do vody. Ošúpeme cibuľku, osmažíme ju na masle do sklovita.
Do hrnca dáme variť šošovicu, potom pridáme cibuľu a údené mäso, prikryjeme a varíme zhruba 50 minút. Asi 10 minút pred dovarením dáme do osolenej vody variť špecle a varíme ich kým nie sú mäkké. Medzitým si rozhorúčime olej a z múky pripravíme zápražku. Keď je šošovica dovarená pridáme do nej zápražku. Ochutíme podľa chuti octom, korením soľou a môžeme pre chuť pridať aj vegetu. Šošovicu podávame aj so špeclami a nakrájaným údeným mäsom a vňaťou podľa chuti.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.7.2012 5:36| autor: zuzanika

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist