Smetanovo játrová omáčka

Suroviny

drůbeží játra
0,5 kg
větší cibule
1 ks
máslo nebo sádlo
1 - 2 PL
vroucí voda nebo vlastní vývar
1 l
hladká mouka
2 - 3 PL
smetana ( může a nemusí )
100 ml
hořčice
1 PL
sůl, pepř, mletá sladká paprika, majoránka, vegeta
1 - 2 špetky
sójová omáčka
dle chuti
dozdobená rýže, proužek papriky, cibule
dle potřeby

Postup přípravy:

Játra očistíme (drůbeží nejsou tak náročná na přípravu). Pokud vidíme na játrech žlučový váček, je nutno ho odstranit. Chuť omáčky by byla hořká! Nakrájíme je na kostičky, vhodíme na rozpálenou pánev nebo do hrnce, kde máme zesklovatělou cibulku na másle nebo sádle. Lehce orestujeme, poprášíme mletou sladkou paprikou a moukou. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Omáčka je hotová, když jsou játra měkká. U drůbežích jater je to cca 30 – 40 minut. Zbývá jen dochutit kořením, přidáme sůl, pepř, majoránku a lžíci hořčice. Pokud je omáčka málo slaná, dejte trochu vegety nebo lžíci sojové omáčky. Játra se celou dobu vařila bez soli, aby nám pěkně změkla a nebyla tvrdá. Můžeme si tedy dovolit dochutit omáčku tak, jak máme rádi. Vegeta dodá masovou i zeleninovou chuť, sojová omáčka slanost. Přilijeme smetanu, ta dodá jemnost. Servírujeme nejlépe s rýží, hustší konzistenci lze podávat s čerstvým chlebem. Dozdobíme paprikou nebo zbytkem cibule. Drůbeží játra jsou dietní, přitom zasytí. Je potřeba do našich jídelníčků občas zahrnout i vnitřnosti.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.4.2014 12:37

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist