Šlehaná bábovka s citrónovou kůrou

Suroviny

polohrubé mouky
200 g
moučkového cukru
250 g
vajec
4 ks
oleje
4 PL
vody
4 PL
vanilinového cukru
1 balíček
kypřícího prášku do pečiva
1/2 balíčku
strouhané citrónové kůry
1/2 ČL
soli
1 špetka
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vanilinový cukr, olej, citrónovou kůru a vodu a všleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Na závěr do těsta lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané bábovkové formy několik centimetrů pod okraj a v troubě vyhřáté na 160°C zvolna upečeme. Hotovou bábovku necháme krátce prochladnout, vyklopíme ji z formy a po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 17x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.10.2016 9:22| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist