Slaninové brambory se smetanou

Suroviny

brambor
1 kg
cibule
1 ks
slaniny
150 g
smetany
300 ml
parmazánu
80 g
vejce
1 ks
sůl
dle chuti
pepř
dle chuti
petrželka
dle chuti
máslo
dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory si umyjeme a dáme je vařit do poloměkka. Uvařené oloupeme a pokrájíme na plátky. Smetanu si smícháme s vajíčkem, sýrem. Dochutíme solí a pepřem. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a cibuli také. Asi 2 lžíce slaniny si odložíme bokem, abychom mohli posypat brambory před koncem. Na pánvi si zpěníme máslo, přidáme cibuli a slaninu a osmahneme. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si zapékací mísu, kterou si vymažeme máslem a ukládáme brambory. Brambory zalijeme připravenou smetanovou zálivkou, přidáme opraženou slaninu s cibulí a dáme zapéct na 200 stupňů prvních 15 minut. Potom teplotu snížíme a pečeme, dokud nejsou brambory upečené. Před koncem posypeme vrch odloženou slaninou a trochou sýra a petrželkou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.4.2016 10:33

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist