Sardinky s rajčaty a čočkou

Suroviny

olivového oleje
2 PL
červené cibule
1 ks
oranžového chilli zbavit semen a pokrájet najemno
1 ks
čočky, propláchnuté a okapané
1 plechovka
rajčat zbavit semen a pokrájet
450 g
sardinek
8 plátků
jemně nakrájeného koriandru
1 PL
sůl, čerstvě mletý černý pepř
dle chuti
citrónové podélné čtvrtky na ozdobu

Postup přípravy:

Udělejte na sardinkách několik zářezů. Nahřejte v pánvi olej, přidejte cibuli a osmahněte 3-4 minuty nebo než změkne. Přidejte chilli a smažte další dvě minuty. Přidejte čočku, rajčata, 4 pol. lžíce vody a za stálého míchání duste 3-4 minuty. Mezitím okořeňte sardinky a posypejte je koriandrem. Rozehřejte pánev na rožnění a rožněte sardinky 3-4 minuty na jedné straně, pak 3-4 minuty na straně druhé, než jsou hotové. Rozdělte čočku na 4 talíře, dejte nahoru sardinky a podávejte ozdobené citrónovými půlměsíčky.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2016 2:12

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist