Salát s vejci a čekankou

Suroviny

vejce
4 ks
menší čekankové puky
4 ks
červená cibule
1 ks
velký masitý pomeranč
1 ks
polníček
50 g
olej kvalitní
3 PL
citrónová šťáva
3 PL
černé hořčičné semínko
1 ČL
cukr
1 ČL
sůl
dle chuti
čerstvě mletý černý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Čekankové puky očistěte, omyjte, vodu vytřepejte a příčně je nakrájejte na nudličky. Nasypte je do mísy. Přidejte opláchnutý, kořínků zbavený polníček. Z pomeranče okrájejte kůru až na dužinu, nakrájejte ho na kostičky a přidejte k čekance s polníčkem. Vhoďte i na jemná kolečka nakrájenou cibuli. Salát promíchejte, rozdělte do misek, doplňte na čtvrtky nakrájenými vejci a přelijte zálivkou. Na zálivku dejte do malé zavírací skleničky olej, citrónovou šťávu, cukr, sůl, pepř, podrcená hořčičná semínka a lžíci vody, vše protřepejte a nalijte přes salát. Podávejte s různým pečivem.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2017 1:05| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist