Polévka s vepřovými játry s rýží a zeleninou

Suroviny

vývar
1 l
vepřové játra
350 g
celer
1/4
mrkev
1 ks
cibule
1 ks
petržel
1 ks
sůl
pepř
sádlo
rýže
bylinky

Postup přípravy:

Játra nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zvlášť uvaříme propláchnutou rýži. 

Na sádle zpěníme cibulku s česnekem, potom vmícháme játra a orestujeme. Podlijeme vývarem, vložíme celou zeleninu a uvaříme doměkka. Měkká játra a zeleninu v polévce rozmixujeme a již nezahušťujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme uvařenou rýži.

Před podáváním jednotlivé porce játrové polévky s rýží posypeme čerstvými bylinkami.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.7.2011 2:52| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist