Pizza s náplní a se sýrem a salámem

Suroviny

hladké mouky
400 g
droždí
40 g
vlažné vody
1/4 l
oleje
5 PL
sůl
cibule
2 ks
česneku
2 stroužky
rajských jablek
1 kg
kečupu
2 PL
bazalky
1 PL
měkkého salámu
200 g
vejce natvrdo
2 ks
sýra (Eidam, Blaťácké zlato, Hermelín)
200 g
oregána
1 PL
mletý pepř

Postup přípravy:

Těsto: 400 g hladké mouky, 40 g droždí, asi ¼ vlažné vody,, 3 lžíce oleje, sůl

Náplň: 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, asi 1 kg rajských jablek, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce bazalky, 200 g měkkého salámu, 2 vejce natvrdo, 200 g sýra (Eidam, Blaťácké zlato, Hermelín), 1 lžíce oregana, mletý pepř

Droždí rozdrobíme do mouky. Přidáme vodu, sůl a olej a těsto necháme vykynout. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na lžíci oleje. Přidáme rajčata, kečup a bazalku a 30 minut vaříme, až se směs částečně odpaří. Občas zamícháme.

Těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý díl na promazaném plechu rukou roztlačíme do velikosti talíře, potřeme vychladlými rozvařenými rajčaty s bazalkou. Sýr a salám rozkrájíme na drobné kousky a posypeme jimi rozetřenou náplň.

Okořeníme oreganem a pepřem, osolíme, ozdobíme čtvrtkami vajec a kolečky rajčat, pokapeme zbylým olejem a pečeme asi 15 minut v předem rozehřáté troubě.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist