Pepřová omáčka ke steakům s česnekem

Suroviny

máslo
100 g
menší cibule
1 ks
česnek
1 stroužek
barevný drcený pepř
4 špetky
hovězí vývar
150 ml
smetana na vaření
1 balení
tymián, bazalka, oregáno
dle chuti

Postup přípravy:

  • Na pánvi si necháme rozpustit máslo a zpěníme na něm cibulku, kterou opečeme dozlatova.
  • Přidáme vývar, smetanu na vaření, vývar a pepř.
  • Zamícháme a necháme společně dusit. Objem zredukujeme dušením na polovinu.
  • Na závěr dochutíme česnekem a dáme ještě jednu špetku čerstvého mletého pepře, kterou do omáčky už jen zamícháme, nevaříme už.
  • Připravený pokrm servírujeme doma na talíři nebo venku se zeleninovou oblohou. Při přípravě steaků grilem, uděláme pohoštění venku na terase či v pergole.
  • Pepřovou omáčku na talíři dozdobte čerstvými bylinkami.

Pepřová omáčka se hodí jako dip ke grilovanému masu. Je nenáročná a určitě každému zachutná. Jen není vhodná pro děti, protože je dost kořeněná. Pepř je navíc přírodní afrodiziakum, což jste o něm možná netušili. V tomto receptu je i česnek, který se sem řadí také.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 17x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.2.2014 9:19| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist