Pečená sýrová jablíčka

Suroviny

jablek
4 ks
nivy
4 plátky
madelandu (nebo jiného tučného sýru)
4 plátky
feferonek
4 ks
bazalky (lístky)
4 ks

Postup přípravy:

Jablka omyjeme, opatrně z nich vypíchneme jádřince, vložíme je do kastrolu, podlijeme 5dl vody a povaříme asi 4 minuty. Během varu je podle potřeby otočíme, aby se provařila stejnoměrně. Pak jablka přeložíme do zapékací misky, středy vyplníme nivou a každé jablko zakryjeme na povrchu plátkem sýru. Vložíme je do trouby vyhřáté na 170˚C a pečeme asi 10 minut. Těsně před podáváním zapíchneme do středů jablek s roztavenou nivou párátka s napíchnutou feferonkou a každé jablíčko ozdobíme lístkem bazalky.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2016 1:46| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist