Pangas v pekanovém obalu s parmezánem

Suroviny

pangase (po cca 200 g)
4 ks
jader pekanových ořechů
100 g
parmezánu
50 g
strouhané citrónové kůry
1 ČL
jemně nasekané petrželové nati
2 PL
citrónu
1 ks
másla
40 g
nového koření
3 ks
bobkového listu
2 ks
sůl, pepř
dle chuti
estragon
dle chuti

Postup přípravy:

Do kastrolu dejte omyté a osušené porce ryb, zalijte je těsně k povrchu horkou vodou, přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, šťávu z ½ citrónu a kousek citrónové kůry, můžete přidat i několik větviček estragonu a zvolna vařte (táhněte, voda nemá bublat) 10 minut. Ořechy umelte nebo jemně nasekejte, nechte si lžíci stranou na podsypání, zbytek smíchejte s jemně nastrouhaným parmezánem, petrželkou, citrónovou kůrou, solí a pepřem. Plech vyložte pečícím papírem a posypte ho trošičku ořechy, rozložte na ně porce ryb, posypte ořechovou směsí a nakonec poklaďte vločkami nebo tenkými plátky másla. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 10 minut. Podávejte s různě upravenými bramborami.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.1.2017 1:29

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist