Nakládané hermelíny s chilli a bylinkami

Suroviny

sýr
slunečnicový olej
chilli
1 ČL
česnek
1 ČL
paprika
1 ČL
koření
barevný pepř
bobkový list
paprička
cibulka
bylinka

Postup přípravy:

1. Smícháme spolu česnek, papriku a chilli až vytvoříme pastu.

2. Hermelíny podélně prokrojíme a namažeme pastou. Pokud je budeme nakládat celé, vložíme kolečka cibule a nějakou bylinku. Opět spojíme. Pokud máme menší sklenice nebo chceme dělat špízy, hermelíny nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. (V tomto případě nevkládáme cibulku, protože by se nám čtvrtky pak mohly ropzadat.)

3. Ostatní sýry nakrájíme na kousky a pomažeme chilli pastou.

4. Sýry skládáme do sklenice, případně můžeme nejprve kousky napíchat na delší párátka a vytvořit špízy.

5. Mezi sýry sypeme kolečka cibule, bylinky a koření, můžeme přidat celé papričky, plátky česneku a podobně.

6. Vše zalijeme olejem, uzavřeme a necháme v lednici 3–7 dní odležet. Před podáváním necháme půl hodiny mimo ledničku, aby se sýry rozležely a lépe vynikla jejich chuť.

7. Podáváme s čerstvým pečivem (nejlépe domácím).

Poznámka: Nakládat se dá všechno. U hermelínů se přesvědčíme, že jsou zralé. Koupíme je radši dopředu a necháme několik dní mimo ledničku. Nezralé ani nakládáním nezískají správnou chuť a chutnají moc tvarohově. Můj Tomáš hermelíny moc nemusí, tak jsem začala nakládat i tvrdé sýry. Fantazii se meze nekladou, proto použijte bylinky, které zrovna máte poruce. Dodají tomu šmrnc a výbornou chuť!

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.4.2011 8:27| autor: Mijaa

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist