Mleté indické kouličky s čatní

Suroviny

housky
1/2 ks
mrkve
1 ks
malé cibule
1 ks
česneku
1 stroužek
jehněčího masa
500 g
vajec
1 ks
mletého zázvoru
1 špetka
kurkumy
1/2 ČL
mletého římského kmínu
1 špetka
ovocného čatní (nejlépe mangové, meruňkové nebo švestkové)
200 g
sůl
dle chuti
olej na smažení
dle potřeby

Postup přípravy:

Housku nakrájíme na malé kousky, které zalijeme trochou vlažné vody. Po chvíli je vymačkáme a dáme do misky. Mrkev oškrábeme, najemno nastrouháme. Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Nyní do mísy k housce přidáme zeleninu, maso, vejce, směs okořeníme a důkladně propracujeme. Hmotu necháme v chladu 30 minut odležet. Potom z ní navlhčenýma rukama tvoříme kuličky. Smažíme je ve velké pánvi v rozehřátém oleji ze všech stran dokřupava, asi 6-8 minut. Po vyjmutí z pánve je osušíme do papírové utěrky. Kuličky podáváme s čatní.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 4:43| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist