Lučina doma vyrobená se smetanou

Suroviny

neochuceného bílého jogurtu
500 g
zakysané smetany
180 g

Postup přípravy:

Jogurt smícháme se zakysanou smetanou, dle chuti osolíme (na přípravu lučiny, kterou chceme dále použít na výrobu sladkých dezertů, nesolíme!). Na sklenici položíme čistou utěrku, do které nalijeme připravenou směs, zakryjeme víčkem a necháme do druhého dne v lednici, aby se syrovátka pěkně vykapala z utěrky (utěrku po pár hodinách zkontrolujeme a případně povytáhneme, aby se spodní část utěrky nemáčela v odkapané syrovátce). Druhý den je hotovo, lučinu v utěrce přendejte do umělohmotné dózy s poklopem a skladujte v lednici.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.6.2016 10:06| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist