Křehký koláč s jablky a drobenkou

Suroviny

bílý jogurt
200 g
polohrubá mouka
250 g
kypřící prášek do pečiva
1/2 balíčku
cukr krystal
60 g
rum
2 PL
vejce
2 ks
jablko
6 ks
mletá skořice
1 PL
sezamová semínka
2 PL
trocha jemně nastrouhaná citrónová kůra
tuk a hrubá mouka na vymazání formy
hrubá mouka
6 PL
máslo
2 PL
cukr
2 PL

Postup přípravy:

Drobenka: 6 lžic hrubé mouky, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru krystal

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Do mísy dejte jogurt, přisypejte mouku s práškem do pečiva a cukr. Přidejte rum, vejce, citrónovou kůru. Těsto dobře promíchejte, nalijte do vymazané a vysypané formy, povrch uhlaďte.

Oloupaná jablka nakrájejte na plátky a rozložte na těsto. Hrubou mouku promíchejte s máslem a 2 lžícemi cukru. Důkladně prsty prohněťte. Připravte si sypkou drobenku. Jablka posypte skořicí, drobenkou a nakonec sezamovými semínky.

Koláč vložte do vyhřáté trouby a pozvolna pečte při 150 °C asi 25 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.5.2012 10:37| autor: kokinka88

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist