Kávová kolečka s krémem

Suroviny

hladké mouky
200 g
másla
140 g
moučkového cukru
75 g
umletých loupaných mandlí
70 g
citrónové kůry
1 ČL
mletého kardamonu
1 špetka
žloutků
2 ks
smetany
30 ml
instantní kávy
1 PL
čokolády na vaření
100 g
pomerančová zavařenina
dle potřeby
nasekané mandle na ozdobu
dle potřeby

Postup přípravy:

Těsto: 200 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g moučkového cukru, 70 g umletých loupaných mandlí, lžičky citrónové kůry, špetky mletého kardamonu, 2 ks žloutků

Náplň: 30 ml smetany, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce instantní kávy, 100 g čokolády na vaření

Těsto připravte z 200 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g moučkového cukru, 70 g umletých loupaných mandlí, lžičky citrónové kůry, špetky mletého kardamonu a 2 žloutků. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte rozležet. Pak ho vyválejte na cca 5 mm silný plát, vykrájejte malá kolečka, zvolna je upečte a nechte vychladnout. Ve 30 ml vařící smetany rozpusťte lžíci moučkového cukru a lžíci instantní kávy, přidejte 100 g nalámané čokolády na vaření a za stálého míchání rozpusťte ve vodní lázni. Krémem slepte zchladlá kolečka, potřete je tence rozehřátou pomerančovou zavařeninou a posypte nasekanými mandlemi.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.8.2016 10:57| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist