Karamelové hrušky ve vinné pěně s marmeládou

Suroviny

hruška
4 ks
rybízová marmeláda
4 PL
voda
5 PL
cukr
1 PL
citrónová šťáva
2 PL
bílé víno
2 dcl
pudinkový prášek
3 PL
žloutek
2 ks
jádra vlašských ořechů
2 PL

Postup přípravy:

Na pěnu: 2 dl vína – pro děti lze zvolit ovocný mošt, 2 lžíce vody, 3 lžičky vanilkového pudinku – prášek, 2 žloutky, asi 2 lžíce sekaných vlašských ořechů

Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a lžičkou odstraníme jádřince. Zakapeme citrónovou šťávou. Vložíme do kastrolu, přidáme vodu a cukr a podusíme. Když hrušky mírně změknou, vyjmeme je a do kastrolu přidáme bílé víno, ve studené vodě rozmíchaný pudinkový prášek a mírně rozkvedlané žloutky. Ve vodní lázni mícháme, až krém zhoustne. Vychladlý krém rozdělíme do 4 misek. Na něj rozložíme půlky hrušek a vydlabané otvory po jádřincích naplníme rybízovou marmeládou. Zdobíme posekanými ořechy.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.8.2015 11:55

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist