Kapří hranolky z Třeboně

Postup přípravy:

Připravené filety z kapra očistíme a zbavíme kostí. Z vykoštěného filetu odřízneme spodní část břicha. Řez vedeme z místa, kde končily dlouhé kosti vedoucí od hřbetu kapra. Tato část břicha je jedinou částí ryby, kde nejsou vůbec žádné kosti a nehrozí tak nebezpečí, že je děti spolknou. Další výhodou je i to, že není tento kus kapřího masa cítit typickým „kapřím odérem“. Jakmile máte břišní část kapra připravenou, zbavte ji kůže a dobře očistěte. Poté z čistého masa nakrájejte proužky podobné hranolkům. Maso lehce osolte a obalte v klasickém trojobalu (rozšlehaném vejci, hladké mouce a strouhance). Smažte dozlatova při 180 °C.

 

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 2x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.12.2015 7:42

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist