Kachní prsa s ananasem a cibulkou

Suroviny

kachních prsou
600 g
ananasu
1 ks
másla
30 g
naťové cibulky
4 ks
medu
2 PL
citrónové šťávy
2 PL
podrceného sečuánského pepře
1 PL
sušené harísy nebo chilli
1 špetka
škrobové moučky
1 KL
vody
200 ml
sůl, pepř
dle chuti
olej
dle potřeby
ananasová šťáva nebo voda
dle potřeby

Postup přípravy:

Omyjte a osušte 600 g kachních prsou. Posypte je lžící podrceného sečuánského pepře, solí a nechte je 10 minut rozležet. Na pánvi potřené olejem opečte kachní prsa nejdříve kůží nahoru, pak je otočte a opečte i kůži dozlatova. Přendejte je do pekáčku, podlijte malinko ananasovou šťávou nebo vodou a zvolna je pečte cca 30 minut. Oloupejte celý ananas, nakrájejte ho na čtvrtky, vykrojte tuhý střed a nakrájejte dužinu na kousky. V kastrolu rozehřejte 30 g másla, přidejte ananas, 4 nakrájené naťové cibulky, lehce opečte, polijte 2 lžícemi medu, 2 lžícemi citrónové šťávy, osolte, opepřete, podle chuti přidejte špetku sušené harísy nebo chilli. Rozmíchejte 200 ml vody se lžičkou škrobové moučky, nalijte ji na ananas a povařte do zhoustnutí. Na talíře rozdělte ananas, přidejte na plátky nakrájená kachní prsíčka a přelijte je vypečenou šťávou.

Tip: vhodnou přílohou je rýže.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.8.2016 2:19| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist