Játra na pomerančích se zázvorem

Suroviny

vepřová játra
500 g
pomeranče
2 ks
bílé víno
100 ml
zázvor
1 špetka
sůl, pepř
dle chuti
hořčice na potření
dle potřeby
hrubá mouka
dle potřeby
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Pomeranče důkladně omyjte a osušte. Jeden oloupejte a rozeberte na měsíčky, z druhého vymačkejte šťávu. Játra omyjte, osušte, odblaňte, potřete hořčicí a poprašte hrubou moukou. Ve velké pánvi rozehřejte olej a vložte na něj játra. Prudce je osmahněte, aby získala křupavou kůrčičku a propekla se. Nakonec je osolte a uložte v teple. Výpečky na pánvi přelijte trochou vroucí vody, sceďte přes síto, vraťte na pánev a přikápněte trochu oleje. Přidejte pomerančovou šťávu a víno, jen prohřejte a omáčku ochuťte zázvorem, solí a pepřem. Na nahřáté talíře naklaďte játra, přelijte omáčkou a ozdobte dílky pomeranče. Podávejte s bramborovými hranolkami nebo kroketami.

Tip: Porce můžete také ozdobit směsí bylinek (petrželka, kopr, bazalka).

Hodnocení

3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.3.2017 8:15| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist