Jahodový dort sacher

Suroviny

hladké mouky
150 g
másla
150 g
hořké čokolády
150 g
moučkového cukru
100 g
vajec
8 ks
krupicového cukru
50 g
jahodové marmelády
3-4 PL
jahod
200 g
červeného želé na dorty v prášku
1 balíček
lístky čerstvé máty
dle libosti

Postup přípravy:

V míse utřeme měkké máslo s moučkovým cukrem na hladký krém, přidáme žloutky a vše utřeme (nejlépe pomocí elektrického šlehače) do husté bílé pěny. Nastrouhanou čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni, za stálého míchání ji mírně ochladíme a pozvolna zašleháme do vaječné pěny. Vmícháme mouku a na závěr ručně zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a krupicového cukru. Těsto naplníme do dortové formy o průměru asi 25 cm, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení, a v troubě vyhřáté na 170 – 180 °C pečeme asi 60 minut. Upečený prochladlý korpus vyjmeme z formy a necháme na mřížce zcela vychladnout. Pak ho podélně rozkrojíme na tři pláty, potřeme je rozehřátou marmeládou a opět spojíme k sobě. Korpus potřeme marmeládou na povrchu i ze stran a uložíme na 1 – 2 dny do chladničky. Pak dort poklademe jahodami nakrájenými na plátky, zalijeme želé připraveným podle návodu na obalu a po ztuhnutí ozdobíme lístky máty. Dort podáváme s pořádnou porcí šlehačky a samozřejmě dobrou kávou.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.11.2016 4:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist