Jablečné knedlíky s tvarohem

Suroviny

větších jablek
5 ks
citrónová šťáva
tvrdého tvarohu na strouhání
1 kostka
moučkový cukr a mletá skořice na posypání
rozpuštěné máslo na přelití
sůl
polohrubé mouky
350 g
měkkého tučného tvarohu
250 g
vejce
1 ks
špetka soli
mouka na vál
tvaroh rozmícháme s vejcem a postupně přidáváme mouku se špetkou soli

Postup přípravy:

Tvarohové těsto: 350 g polohrubé mouky, 250 g měkkého tučného tvarohu, 1 vejce, špetka soli, mouka na vál, tvaroh rozmícháme s vejcem a postupně přidáváme mouku se špetkou soli

Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme i se slupkou na malé kousky a pokapeme citrónovou  šťávou, aby nezhnědla. Do každého kousku těsta  zabalíme několik kousků jablek, těsto pevně  uzavřeme a v dlaních zakulatíme. Knedlíky vložíme do vroucí, mírně osolené vody, po chvilce je vařečkou podebereme ode dna, aby se nepřichytily a vaříme asi 7 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře a rozpůlíme. Každou porci posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným tvarohem, poprášíme skořicí, přelijeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.4.2014 9:03| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist